Haber


Türkiye'nin En Hızlısı İstanbul’da belli olacak


Türkiye'nin En Hızlısı İstanbul’da belli olacak

2014 yılından beri devam eden ve Atletizm Federasyonu olmak üzere, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen Türkiye’nin En Hızlısı projesinin yarı finali Ankara, finaller ise İstanbul’da yapılacak. 
60 ve 80 metrelerde 10 ile 14 yaş arası çocukların katıldığı Türkiye'nin En Hızlısı projesinde sona yaklaşılıyor. Tüm lllerde yapılan elemelerin ardından belirlenen 7 bölgede, bölge elemeleri tamamlanmak üzere. 2 farklı kedegoride 5 kız, 5 erkek çocuk Ankara’da 21 Mayıs 2024 tarihinde yapılacak olan yarı finallere katılacak. Burada dereceye giren sporcuların dışında İstanbul’da yapılacak olan finallere, illerden en hızlı derecelerden 70 sporcu çağırılacak.13 Haziran 2024 tarihinde İstanbul’da yapılacak finallerin sonunda kadegorilerinde ilk 10’a giren sporcular ve antrenörleri Ağustos ayında Fransa turuna katılacak. 
Çocukları spora teşvik ederek zararlı alışkanlıklardan uzaklaştırmak ve spor kültürünü oluşturmak amacı ile 10-14 yaş aralığındaki çocuklar arasında düzenlenen atletizm yarışmaları Nevşehir İl seçmeleri yapıldı. Decathlon Türkiye'nin En Hızlısı 320 sporcunun katılımı ile Nevşehir il seçmeleri yapıldı. Sporcu ailelerinin dışında Vali yardımcısı Mücahit Özturk ve il müdürü Muhsin Özdemir yarışmaları yerinde takip ettiler.13 Hazian 2024 tarihinde İstanbul'da yapılacaktır.

Yayın Tarihi : 1.05.2024 10:43:00
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.