Duyuru

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 19 MAYIS ANKARA YARI MARATONU VE HALK KOŞUSU

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 19 MAYIS ANKARA YARI MARATONU VE HALK KOŞUSU


Bu yıl ilk kez düzenlecek olan “Ankara 19 Mayıs Yarı Maratonu ve Halk Koşusu 19 Mayıs 2025 tarihinde saat 11:00'da ANKARA ATA ÇİFTLİĞİ alanı içerisinde düzenlenecektir.

GENEL KONULAR :

1.      Yarışma Türkiye Atletizm Federasyonu ve WA yarışma kurallarına uygun olarak yapılacaktır.
2.      Yarışma kulüp, ferdi ve yabancı uyruklu sporculara açık olacaktır.
3.      Yabancı uyruklu sporcular pasaportlarını ibraz etmek koşuluyla yarışmalara kayıt yaptırabilirler.
4.      Yarışma sırasında sporcuların yanında hiçbir özel aracın seyrine izin verilmeyecektir. Parkurda sadece görevli araçlar seyredebilecektir.
  1.    Yarışma ile ilgili gerekli sağlık ve güvenlik hizmetleri, yarışma parkurunun hazırlanması ve göğüs numaraları yarışmayı düzenleyen Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlanacaktır.
  2.    Ankara Atletizm İl Temsilciliği yarışmaların bitiminde yarışma sonuçlarını yazılı ve diskete kayıtlı olarak hakem çizelgeleri ile birlikte Teknik Delege'ye teslim edecektir.
  3.      Yarışma Kontenjanı 1500 kişi olacaktır.
  4.      21 Km Koşusu 11:00'da ve 5 Km Halk Koşusu saat 11:15'de başlayacaktır.
  5.      Katılım sayısına göre soyunma için yeteri kadar alan temin edilecektir. Tüm organizasyon Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne ait olup, teknik konular Türkiye Atletizm Federasyonu ve Ankara Atletizm İl Temsilciliği denetimindedir.
  6.     Göğüs numaraları ve çipler  18 Mayıs 2025 tarihinde saat 11:00-16:00 saatleri arası Hacıbayram Mahallesi, Cumhuriyet Caddesi No:13/4 Ulus Altındağ / ANKARA - ATATÜRK KAPALI SPOR VE SERGI SARAYI adresinde dağıtılmaya başlanacaktır. Dağıtım esnasında kimlik ibrazı zorunludur, başkası adına çip ve göğüs numarası teslimi yapılmayacaktır.
  7.    18 Mayıs 2025 tarihinde çipini teslim almayanlara yarışma günü yarışma alanında çip teslimi yapılmayacak, çipli göğüs numarası olmayanlar yarışmaya alınmayacaklardır.
  8.    Çip eklenmiş olarak verilen göğüs numaraları değiştirilmeksizin ve iyi görülecek şekilde koşu formasının ön tarafında, göğüs hizasında taşınmak zorundadır ve başka kişilere verilemez.
  9.    Göğüs numaralarının değiştirilmesi, katlanması, görünmez veya tanınmaz hale getirilmesi diskalifiye nedenidir.
  10.    Sonuçlar internet üzerinden https://www.ankara.bel.tr/ ve https://www.taf.org.tr/  web sitelerinden yayınlanacaktır.

Yayın Tarihi : 24.04.2025 22:35:00
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.

Arşiv


Bağlantılar


Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.