Haber


Atletizm Bölge Koordinatörlüğü Projesi


Atletizm Bölge Koordinatörlüğü Projesi

Türkiye Atletizm Federasyonu'nun Atletizm Bölge Koordinatörlüğü projesiyle ilgili özet bilgi ve detaylar aşağıdadır.  Uluslararası Atletizm Federasyonu (IAAF), 2016 yılında yaptığı toplantısında 2017'den itibaren U18 yaş grubunda dünya şampiyonası yapmama kararı aldı. Bu yaş gruplarında sadece bölgesel yarışmalar yapılmasının sporcuların kariyer gelişimleri desteklemek için daha uygun olduğu kararın gerekçesi olarak duyuruldu. IAAF’ın bu kararının arkasında Uzun Dönem Sporcu Gelişim Programının bilimsel gerçekleri yatmaktadır. Buna göre Aktif Başlangıç, Eğlenceli Temel Eğitim, Antrenmanı Öğrenme, Antrenman İçin Antrenman, Yarışmak İçin Antrenman aşamaları sporcuların temel hareket becerileri, temel spor becerileri ile fiziksel ve mental kapasitelerinin geliştirilmesini kapsayan ve U18 yaş grubuna kadar olan evrelerdir. Kazanmak için antrenman evresi ise (U18 sonrası) tam anlamıyla yarışmacı sporcu yetiştirmeye ve madalya performansına odaklanılan antrenman evresidir. Gelişim antrenman dönemlerinde yarışma öncelikli olmayan bu program sayesinde uzun vadede yüksek performans seviyesindeki sporcu sayısını ve kalitesini artıracağı öngörülmektedir. Bu çerçevede Türkiye Atletizm Federasyonu olarak U16 yaş grubu ve altındaki kategorilerde yarışma organizasyonlarının festival niteliğinde, sporcuların uzun dönem kariyer gelişimlerini destekleyici ve IAAF programlarına da uygun olarak bölgesel faaliyetlere dönecek şekilde başkanlığımızın 15 Bölge projesine de uygun olarak yeniden yapılandırılmıştır. Atletizm Federasyonu Bölge Koordinatörlüğü Projesi, ülkemizdeki atletizm potansiyelinin ortaya çıkarılması, başarıların daha yaygın ve sürdürülebilir olması temel amaçlarına yönelik yerelleşmeyi öne alan "Atletizm Bölge Koordinatörlüğü" projesi ile ulusal çapta gelişim sağlanması hedeflenmektedir. Aşağıda kısa, orta ve uzun vadeli hedefler ile teşkilat şeması ve yarışmaların taslak statüleri yayınlanmıştır. Taslak statülerle ve projeyle ilgili önerilerin ve görüşlerin 1 Şubat 2018 tarihine kadar ilgili birimlere iletilmesi rica olunur. Kısa Vade

  • Teşkilat yapısının oluşturulması
  • Pilot Çalışmalar
Orta Vade
  • Altyapının tamamlanması
  • Yaş gruplarında ulusal düzeyde yaygınlaşma
Uzun Vade
  • Altyapının üst düzeyde yapılanması
  • Uluslararası organizasyon kapasitesine ulaşması
 
  • Proje Koordinatörü Teşkilat Şeması
    • Bölge Koordinatörleri (15 İl)
    • Bölge Koordinatör Yardımcıları (İl Temsilcileri)
    • Sekretarya (Bölge Hakem Kurulu Üyesi)
    • Bölge Hakem Kurulu Başkanı
TASLAK STATÜLER U16 BÖLGE TAKIM YARIŞMALARI NAİLİ MORAN TÜRKİYE U16 ATLETİZM FESTİVALİ KÜÇÜKLER-YILDIZLAR BÖLGESEL KROS LİGİ ATLETİZMİ GELİŞTİRME PROJESİ 4. BAYRAK YARIŞMALARI FESTİVALİ 4. TAF KÜÇÜKLER FESTİVALİ (U14)

Yayın Tarihi : 15.01.2018 17:10:34
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.

Arşiv


Bağlantılar


Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.