Haber


İlkleri başaran Tuğba Danışmaz Madalyasını aldı


İlkleri başaran Tuğba Danışmaz Madalyasını aldı

İtalya’nın başkenti Roma’da devam eden Büyükler Avrupa Atletizm Şampiyonasında üç adım atlama finalinde Avrupa 2.si olan milli atletimiz Tuğba Danışmaz, düzenlenen seremoninin ardından gümüş madalyasını aldı.
Roma’da elde ettiği büyük başarının ardından Olimpiyat kotası da alan Tuğba Danışmaz, üç adım atlamada olimpiyata gidecek olan ilk Türk kadın sporcu olarak da tarihe geçti. 
2023 yılında İstanbul’da yapılan Avrupa salon şampiyonasında 14.31 metre atlayarak salonda Türkiye rekoru kırmıştı. Danışmaz, 2024 Mayıs ayında ise Büyükler Balkan Şampiyonasında 14.32 metre ile açık sahada rekoru ile büyük bir başarı elde etti.
Milli sporcu Danışmaz rekorlara bir yenisini de, 2024 Büyükler Avrupa açık saha şampiyonasında ekledi. Üç Adım Atlamada Tuğba Danışmaz 14.57 metreye atlayarak rekorunu geliştirdi ve olimpiyatlara giden ilk kadın sporcu oldu.
Rekortmen Milli atlet Tuğba Danışmaz, hedefinin olimpiyatta kürsüye çıkmak olduğunu belirterek, “Ülkemi gururlandırmak ve bana güvenenlere layık olmak için elimden geleni yapacağım ve olimpiyatlarda madalya kazanacağım” derken, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar da, “Tuğba çok yetenekli, disiplinli ve çalışkan bir sporcu. Sadece son iki yılda başardıkları bile onu çok özel sınıf içine sokuyor. Tuğba’nın olimpiyatta başarılı olacağına yürekten inanıyorum” diye konuştu.
Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, “Tuğba Danışmaz çok değerli ve başarılı bir sporcumuz. 2023 yılında Avrupa salon şampiyonasında, Türkiye rekoru kırarak tarihimizde ilk altın madalyamızı kazanmıştı. 2024 Avrupa şampiyonasında çok başarılı bir yarışma çıkardı, açık bir şampiyonada rekor, madalya ve kota alarak hepimizi gururlandırdı. Bu büyük başarılarda 6 yıldır sporcumuzun her anında yanında olan Cahit Yüksel hocamızı, milli takım antrenörlerini ve sporcumuzun kulübü ENKA’yı  kutluyor, ülkemiz adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yayın Tarihi : 11.06.2024 10:47:00
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.

Arşiv


Bağlantılar


Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.