Haber


IPC Dünya Şampiyonası teknik toplantısı Kobe’de yapıldı


IPC Dünya Şampiyonası teknik toplantısı Kobe’de yapıldı

17-25 Mayıs 2024 tarihleri arasında Japonya’da yapılacak olan IPC (Uluslararası Paralimpik Komitesi) Dünya Şampiyonası yarın Kobe’de başlıyor. Teknik toplantıya ülke delegeleri katıldı ve kurallar anlatılarak yarışma proğramı belirlendi.
PARA Atletizm’de Ülkemizi 5 milli sporcumuz temsil edecek. 
Milli takımda Muhammet Khalvandi. (F57) cirt atma. Hamide Doğangün ((T53) 100, 400 ve 800m. Zeynep Acet, (T53) 100, 400 ve 800m. Rabia Cirit, (F40) gülle atma ve Muhsin Kaedi, (F40)  gülle ve cirit atmada piste çıkacaklar. 
BAŞKAN FATİH ÇİNTİMAR,’’İNŞALLAH 5 SPORCUMUZDA KÜRSÜYE ÇIKACAKTIR
Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, “Paralimpik Dünya Şampiyonasında proğram belli oldu. İnşallah Kobe’den 5 sporcumuz da madalya ve kotalar alarak ülkemize döneceğiz. Atletizm Federasyonu Yönetim Kurulu olarak engelli sporcularımız için çok geniş kapsamlı programlar başladık. Bu süreçte desteklerini esirgemeyen Sayın Spor Bakanımız Dr. Osman Aşkın Bak ve Spor Genel müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. İnşallah hep birlikte, bu çalışmamız zamanla meyvelerini verecektir.” Dünya Şampiyonasında yarışacak tüm sporcularımıza başarılar diliyorum,’’dedi

Yayın Tarihi : 16.05.2024 15:20:00
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.

Arşiv


Bağlantılar


Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.