Haber


İşbankası 46. İstanbul Maratonu Basın Toplantısı Yapıldı


İşbankası 46. İstanbul Maratonu Basın Toplantısı Yapıldı

Türkiye İş Bankası’nın sponsorluğunda koşulacak olan Türkiye İş Bankası 46. İstanbul Maratonu’nun tanıtım toplantısı yapıldı.

Türkiye İş Bankası 45. İstanbul Maratonu’nun tanıtımı için basın toplantısı düzenlendi. Basın toplantısında, sırasıyla; Spor İstanbul Genel Müdürü Renay Onur, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintımar, 46. İstanbul Maratonu sponsoru Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Sezgin Lüle ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu birer konuşma yaptı.

İmamoğlu, “Çok büyük bir kitlesel spor etkinliği bu. Bu büyük bir emek gerektiriyor. 41 birim katkı sunuyor. 9 bin 500 kişinin görev aldığı bir organizasyon. Böylesi büyük bir organizasyon herkesin emeği ile mümkün. Bu büyük kitlesel etkinliğe İBB olarak ev sahipliği yapmak bizim için büyük bir gurur meselesi. Daha sağlıklı ve mutlu kentin var olması için sporun önemini biliyoruz. İstanbul’un sporun içinde olduğu bir şehir olmasını arzuluyoruz. Bu yönüyle yeşil alanları genişleten, büyük atılımlar yapan alanları özellikle çaba gösterip insanlarımıza kazandırıyoruz. Böylesi bir çalışmayla İstanbul’un spor kenti olmasını arzuluyoruz” ifadelerini kullandı.

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı olarak teşekkür ediyorum. Sporcu, idareci ve federasyon başkanı olarak yaklaşık 25 kez bu maratonun içinde yer aldım. Dünyada birçok büyük spor organizasyonunda da bulundum ve şunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim: Evet, İstanbul, dünyanın en önemli şehirlerinden biri ve İstanbul Maratonu, Türkiye’nin açık ara en büyük organizasyonu. Aynı zamanda dünyanın da en önemli spor organizasyonlarından biridir” diye konuştu.

 

Yayın Tarihi : 10.10.2024 14:51:00
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.

Arşiv


Bağlantılar


Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.