Haber


İzmir, Balkan Atletizm şölenine hazır


İzmir, Balkan Atletizm şölenine hazır

Balkan Atletizm Şampiyonalarının en kalabalık organizasyonu, 21 ülkenin katılımıyla yarın İzmir’de başlıyor.
25-26 Mayıs 2024 tarihleri arasında İzmir Atatürk Stadyumunda gerçekleştirilecek olan 77. Balkan Büyükler Şampiyonasının teknik toplantısı, TAF / Turkcell Atletizm Yüksek Performans Merkezinde yapıldı.

Toplantıya Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Başkanı Fatih Çintimar, Yönetim Kurulu Üyesi Nihat Bağcı, MHK Başkanı Halil Oğuz, Mesafeler Koordinatörü Sabri Kara, Atlamalar Koordinatörü Mustafa Onur Demir, Yürüyüş Koordinatörü Mustafa Akyavaş, 21 ülke delegesi ve milli sporcular katıldı.

İzmir'de 35 yıl sonra Büyükler Balkan Şampiyonası düzenleneceğine dikkat çeken Başkan Çintimar, şunları söyledi:

"Bu büyük organizasyonu 21 ülkenin katılımıyla gerçekleştiriyoruz. 400 sporcu cumartesi ve pazar yarışacak. Piste çıkacak olan sporcuların içerisinde olimpiyat ve dünya şampiyonu sporcular yer alıyor. İzmir Atatürk Stadyumunda yapılacak olan bu yarışmalarda bizim de dünya şampiyonu, olimpiyat dördüncüsü ve olimpiyat altıncısı sporcularımız yarışacak. Balkan Şampiyonasında sporcuların hedefi, önümüzdeki ay içerisinde yapılacak olan Avrupa Şampiyonası barajı ve Olimpiyat kotası almak. Bu Tüm sporculara başarılar diliyorum. Tüm spor dallarında organizasyonları en başarılı ve en üst seviyede yapan ülkeyiz. Tüm spor dallarında desteklerini esirgemeyen Sayın Spor Bakanımız Dr. Osman Aşkın Bak’a, Spor Genel Müdürümüze ve bakanlık çalışanlarına Türk sporu adına teşekkür ediyorum.’’

FOTO GALERİ

Yayın Tarihi : 24.05.2024 22:36:00
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.

Arşiv


Bağlantılar


Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.