Haber


Sözleşmeli Antrenörler Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı


Sözleşmeli Antrenörler Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Kapak

Türkiye Atletizm Federasyonu bünyesinde bulunan sözleşmeli antrenörlerini bilgilendirme ve eğitim amaçlı yaptığı toplantıya 81 ilden 111 antrenör, Başkan Mehmet TERZİ, İzmir Gençlik Spor İl Müdürü Metin KAPLAN, Baskan Vekili Erguder UZUN, Yönetim Kurulu üyesi Aycan KURTCAN, Genel Sekreter Nihat Doker ve Teknik Kurul başkanı ve brans koordinatörleride toplantıya katıldılar.

Açılış konuşmasını İzmir Gençlik Spor İl Müdürü Metin KAPLAN tarafından yapıldıktan sonra, Teknik Kurul Başkanı Muharrem OR sözleşmeli Antrenör çalışma esaslarını anlatarak alt yapıda izlenen ve izlenmesi gereken yol hakkında bilgi vererek antrenörlerden günlük, haftalık, aylık, yıllık asıl olması gereken 2 ve 4 yıllık çalışma programlarının her sporcu için hazır olmalari gerektiğinin altını çizerek vurguladı. Akabinde Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Muzaffer ÇOLAKOĞLU sanal antrenman hakkında bilgi vererek gelişmekte olan proje hakkında açıklama yaptı. Proje ise sporcu antrenmanının periyot ve zorluk derecesini bilgisayar ortamında hazırlanması ve bu program istenilen zamana erişebilinmesi için veri tabanı ile çalışarak istenirse bilgisayar başında, istenirse cep telefonlarından dahi o an görüntülenmesi hakkında ki projelerini algoritma diyagramlarıyla anlattı. Ardından Avrupa Atletizm Federasyonu Doping Delegesi, Dr. Kaya LİVANELİOĞLU ise Doping, sportif performansı arttırma özelliği bulunan, sporcunun sağlığına zarar vererek gereksiz riskler yaratan ve sporun etik değerlerine aykırı olan madde ve yöntemlerin; sporcuda ya da sporcunun biyolojik materyalinde bulunması veya bulunduğuna dair bir işaretin ortaya çıkmasıdır.     - Sporcunun vücut sıvılarında yasaklı maddeler, bu maddelerin metabolitleri veya kullanıldıklarına dair işaretlerin bulunması;


    - Yasaklı madde veya yöntemlerin, sporcular tarafından kullanılması ya da kullanılmaya teşebbüs edilmesi;
    - Test için numune vermenin reddedilmesi;
    - Yarışma dışı testler için, sporcunun bulunabileceği yerlerin bildirilmesi kuralına uyulmaması;
    - Doping testinin herhangi bir aşamasında hile yapılması ya da buna teşebbüs edilmesi;
    - Yasaklı madde veya yöntemlere sahip olunması;
    - Yasaklı madde veya yöntemlerin alışveriş ve ticaretinin yapılması ya da buna teşebbüs edilmesi;
    -Yasaklı madde veya yöntemlerin, sporculara uygulanması; kullanılmasına yardım edilmesi, cesaret verilmesi, teşvik edilmesi ya da bir kural ihlalinin örtbas edilmesi ya da bunlara teşebbüs edilmesidir dedi.

    WADA Kuralları’nın, Dopingle Mücadele Kural İhlalleri başlıklı 2. Madde’sinin 1. fıkrasında,‘’ Sporcunun vücuduna hiçbir Yasaklı Madde ve Yöntemin girmemesi gerekliliği, tamamen o sporcunun kendi görevidir. Sporcular, numunelerinde bulunan Yasaklı Maddeler veya o maddelerin Metabolitler’i veya İşaretleri’nden sorumludurlar. Buna göre, bir sporcuya, bir dopingle mücadele kural ihlali suçlamasında bulunulurken, kasıt, kusur, ihmal ya da bilinçli olmasının önemi yoktur.’’ denmektedir. Ayrıca, sporcu, ceza indirimi veya ceza almamak için, vücudunda tespit edilen yasaklı maddenin, vücuduna nasıl girdiğini, somut kanıtlarla açıklamak zorundadır. Bu husus, ergojenik yardım maddelerini sporculara öneren ya da uygulayan mesleğe sahip olmanız nedeniyle sizleri de çok yakından ilgilendirmektedir. Bugün birçok firmanın ürettiği, binlerle ifade edilecek sayıda ergojenik yardım maddesi piyasadadır ve bazılarına bilinçli olarak konulan, bazılarına ise kontaminasyon yoluyla girmiş yasaklı maddeler bulunmaktadır. Ergojenik yardım maddelerinde tam güvenilirlik olmamakla birlikte, dünya çapında isim yapmış, güvenirliliğini kanıtlamış firmaların ürünlerinin kullanılması, riski biraz azaltmaktadır. Diyerek sözlerine son verdi.


Spor sakatlıkları ve yaralanmalar hakkında açıklayıcı bilgiler ise Dr Mutlu Gürsoy tarafından sunumlarla anlatıldı.


Kapanış konuşmasını ise Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet TERZİ Federasyonumuzun ulusal, uluslararası başarılarını anlatarak antrenörlerimizin bilgilerini tazeleyerek geçmişten günümüze olan başarı tablosunu başarılı antrenörlerimize borçluyuz diyerek konuşmasına son verdikten hemen sonra bilgilendirme toplantısındaki antrenörlerimize katılım belgelerini Yonetim Kurulu uyeleriyle birlikte verdi.

[flagallery gid=11 name=Gallery]

Yayın Tarihi : 1.06.2013 11:13:03
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.

Arşiv


Bağlantılar


Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.