Haber


Süper Lig Heyecanı İzmir'de Başladı


Süper Lig Heyecanı İzmir'de Başladı

Bugün İzmir Atatürk Stadyumunda başlayacak ve iki gün sürecek Turkcell Süper Lig müsabakalrı öncesi  Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar bir basın toplantısı gerçekleştirdi. 

 Atletizm Yüksek Performans Merkezi'nde basın mensuplarıyla bir araya gelen Çintimar; 37 yıldır devam eden Süper Lig'in geçmişi ile bilgiler vererek olimpiyatlarda mücadele eden 16 sporcumuz da buradaki yarışlar yer alacağını ve takımları adına yarışacaklarını söyledi.

Takım sayısının tüm Anadolu'ya yayılmasının çok önemli olduğunu belirten Çintimar, "Takımlarımızın ve sporcularımızın artışı bizi çok mutlu edecek. Olimpiyatta Ersu Şaşma 5'inci oldu. Burada kendi adına en iyi derecelerini yapar. Yine Avrupa şampiyonu olan Tuğba Danışmaz da burada yarışıyor. O da kendi adına son yarışını yapacak. İzmir bizim için çok önemli. Yüksek Performans Merkezi'nin yanında 3 atletizm sahası var. Hem merkezimiz hem de sahalarımızın içi içe olması nedeniyle burada ulusal ve uluslararası kampları yapılıyor.

İzmir'e çok önem verdiklerini sözlerine ekleyen Fatih Çintimar, "İzmir'de Balkan Şampiyonası yaptık. Süper Lig finalini de 2 senedir burada yapıyoruz. Katılan bütün kulüplerimize başarılar diliyoruz. Biz altyapıya çok önem veriyoruz. Altyapıdan gençlerimizle 2028 yılında Los Angeles'ta düzenlenecek Olimpiyat Oyunları'nda madalya almayı hedefliyoruz. Bu sene ucu ucuna madalyalar kaybettik. Paralimpikte madalyalar geliyor. Atletlerimiz dünya rekoru kırdılar ve şampiyon oldular. Hepsiyle gurur duyuyoruz" diye konuştu.

Yayın Tarihi : 7.09.2024 11:58:00
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.

Arşiv


Bağlantılar


Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.