Haber


Tuğba Danışmaz Rekor kırarak Balkan şampiyonu oldu


Tuğba Danışmaz Rekor kırarak Balkan şampiyonu oldu

İzmir’de devam eden 77’inci Balkan Büyükler Atletizm Şampiyonası’nda ENKA spor kulübü sporcusu Milli atletimiz Tugba Danışmaz, Türkiye rekoru kırarak Balkan şampiyonu oldu.
Üç adım atlamada Tuğba Danışmaz, 14.32 atlayarak kendisine ait olan Türkiye rekorunu geliştirerek balkan şampiyonasında altın madalya kazandı.
Üç Adım Atlama: 1. Tuğba Danışmaz 14.59m (rüzgarın fazla olması nedeni ile   en iyi derece sayılırken 4. cü hakkında atladığı 14.32 Türkiye Rekoru sayılmıştır) ,  2. Aleksandra Nacheva 14.23m (Bulgaristan), 3. Florentına Costına Iusco 14.19m (Romanya)
Türkiye Atletizm Federasyonu Yönetim Kurulu ve atletizm camiamız adına, ENKA spor kulübümüzü, antrenörlerini, milli takım antrenörlerimizi ve Türkiye rekoru kırarak Balkan Şampiyonu olan Milli atletimiz Tuğba Danışmaz’ı tebrik ediyoruz.
Başkan Fatih Çintimar

Yayın Tarihi : 26.05.2024 00:19:00
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.

Arşiv


Bağlantılar


Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.