Haber


Turkcell Süper Ligin Şampiyonu ENKA


Turkcell Süper Ligin Şampiyonu ENKA

Atletizmde sezonun en prestijli organizasyonlarından olan Turkcell Süper Liginde 2024 şampiyonları, İzmir Atatürk Stadyumu’ndaki final etabıyla belli oldu.

Turkcell Türkiye Atletizm Süper Ligi’nde İzmir'de yapılan finallerin ardından ENKA Spor Kulübü hem erkeklerde hemde kadınlarda şampiyonluğa ulaştı.

İzmir Atatürk Stadyumunda düzenlenen ve iki gün süren yarışlarda  ikinci  gün müsabakalraı ile tamamlandı. Ligin ikncii kademesinde kadınlarda151 puan toplayan ENKA  Spor Kulübü toplam 300 puanla şampiyon oldu. Müsabakalarda ikinci kademede 141.5  puan toplayan Fenerbahçe Spor Kulübü toplamda 285.5 puanla ikinci,  Batman Petrol Spor Kulübü ise toplamda 213.5 puanla üçüncü sırada yer aldı.

Erkeklerde ise ENKA  Spor Kulübü 1. ve 2. kademe sonunda toplamda  291,5  puanla birinci, 288 puan elde eden Fenerbahçe Spor Kulübü ise  ikinci,  187 puanla Bursa Osmangazi Belediye Spor Kulübü üçüncü oldu.

Süper lig finalinde son ikinci sırada tamamlayan kadınlarda Seyhan  Belediyesi Spor Kulübü, Kırıkkale Olimpik  Spor Kulübü; Erkeklerde ise yine son ikinci sırada kalan Konya Büyükşehir Belediye Spor Kulübü ve Kırıkkale Olimpik Spor Kulübü bir alt lige düşertüler, 

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, törenin sonunda yaptığı konuşmada, tüm sporcuları tebrik ederek, "Gençlik ve Spor Bakanlığımızın vermiş olduğu imkanlar doğrultusunda, en güzel şekilde Türk atletizmine hizmet etmeye, kulüplerimizle birlikte devam ediyoruz. Kulüp yöneticilerimize ve Türk atletizmine hizmet eden herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.

ALİ PEKER'DEN YENİ TÜRKİYE REKORU

Fenerebahçe  spor kulübü adına yarışan milli sporcu Ali Peker gülle atma branşında U20 Yeni Türkiye Rekorunu kırdı.Ali Peker (7.26kg.)altıncı  hakkında elde ettiği 18.79'lik gerecesi ile U20 Türkiye Rekorunun yeni sahibi oldu. Eski rekor 18.47'lik derecesi ile Alperen Karahan'a aitti.

 

Toplu Sonuçlar

Kadınlar

Erkekler

 

 

Yayın Tarihi : 8.09.2024 22:43:00
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.

Arşiv


Bağlantılar


Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.