Haber


U20 Kulüpler Liginde İlk Gün Kadınlarda Fenerbahçe Erkeklerde ENKA Lider


U20 Kulüpler Liginde İlk Gün Kadınlarda Fenerbahçe Erkeklerde ENKA Lider

İki gündür İzmir'de devam eden Turkcell U20 Kulüpler Liginin Şampiyonu ENKA Spor Kulübü oldu.

Atletizmde pist sezonun  son yarışı olan Turkcell U20 Kulüpler Liginde 2024 şampiyonları, İzmir Atatürk Stadyumu’ndaki final etabıyla belli oldu.

Turkcell Türkiye Atletizm Turkcell U20 Ligi’nde İzmir'de yapılan finallerin ardından ENKA Spor Kulübü hem erkeklerde hemde kadınlarda şampiyonluğa ulaştı.

İzmir Atatürk Stadyumunda düzenlenen ve iki gün süren yarışlarda  ikinci  gün müsabakaları ile tamamlandı. U20 Kulüpler Ligi  finalinde kadınlarda 66 puan toplayan ENKA  Spor Kulübü  şampiyon olurken,  63  puan toplayan Fenerbahçe Spor Kulübü  ikinci,  İstanbul Büyükşehir Beledidye Spor Kulübü ise  40 puanla üçüncü sırada yer aldı.

Erkeklerde ise ENKA  Spor Kulübü 97  puanla birinci, 84 puan elde eden Fenerbahçe Spor Kulübü ise  ikinci,  78 puanla GaalatasaraySpor Kulübü üçüncü oldu.

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, törenin sonunda yaptığı konuşmada, tüm sporcuları tebrik ederek, "Gençlik ve Spor Bakanlığımızın vermiş olduğu imkanlar doğrultusunda, en güzel şekilde Türk atletizmine hizmet etmeye, kulüplerimizle birlikte devam ediyoruz. Kulüp yöneticilerimize ve Türk atletizmine hizmet eden herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Yayın Tarihi : 14.09.2024 22:22:00
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.

Arşiv


Bağlantılar


Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.