Haber


Varşova/Polonya’da WA Silver Level Hakemlere Eğitim Seminerine 2 Hakemimiz Katıldı


Varşova/Polonya’da WA Silver Level Hakemlere Eğitim Seminerine 2 Hakemimiz Katıldı

Avrupa Atletizm Birliği tarafından 27 – 29 Eylül tarihlerinde Varşova/Polonya’da WA Silver Level Hakemlere Eğitim Semineri düzenlendi.
2023 – 2024 yılında Dünya Atletizm Birliği tarafından yapılan sınavlarda Silver Level hakem olmaya hak kazanan Avrupa kıtasındaki çeşitli ülkelerden 86 davetlinin katıldığı seminere, ülkemizden WA Silver Level Yürüyüş Hakem Paneli üyesi Serhat Akyavaş ve WA Silver hakem paneli üyesi Gözde Gençoğlu İmre katılmıştır.
Üç gün sürecek olan seminerde katılımcılara;
•    Dünya Atletizm Birliği ve Avrupa Atletizm Birliği yeni dönem hakem eğitim sistemleri (WARECS) hakkında bilgilendirme,
•    Tek günlük yarışmalara görevlendirilen Teknik Delegelerin görevleri ve karşılaşılan durumlarla ilgili senaryolar üzerinde tartışmalar,
•    Major Şampiyonalara atanan hakemlerin görevleri, yarışma içerisindeki rolleri, pozisyonlarına göre karar verme ve ortaya çıkan durumların karar mekanizmalarına iletilmesi vb konularda eğitimler verilecektir.

Yayın Tarihi : 28.09.2024 13:43:00
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.

Arşiv


Bağlantılar


Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.