[vc_row][vc_column width="2/3"][vc_column_text]
YABANCI S.TRANSFER İ.
Yabancı Uyruklu Sporcuların Tescil, Vize Ve Transfer İşlemleri
Madde 7-
1. Ülkemizde tescil, vize ve transfer işlemi yapacak yabancı uyruklu sporcularla ilgili yapılacak işlemler;
a) Kulüpler bir sezonda, büyükler kategorisinde; pist 1. liginde yapılacak puanlı, deneme, teşvik, vb. her türlü isim altındaki yarışmalarda en fazla bayanlarda üç (3) ve erkeklerde üç (3) yabancı sporcu bulundurabilirler, ancak aynı yarışmada bunlardan ikisini (2) yarıştırabilirler. Büyükler kategorisinde yapılan kros ligi yarışmalarında bir (1) sporcu yarıştırma hakkına sahiptirler.
Kulüpler kadrolarında bulundurdukları fazla yabancı sporcu için federasyona katkı payı olarak transfer sezonundan 30 gün önce yönetim kurulunca belirlenen miktarı federasyon hesabına yatırması gerekmektedir.
Kulüplerin, hem büyükler kros ligine hem de pist 1.ligine katılmaları halinde yabancı sporcu sayıları ayrı ayrı değerlendirilmez.
Kulüpler, gençler kategorisinde yapılacak olan puanlı, deneme, teşvik vb. her türlü isim altındaki pist yarışmalarında yabancı sporcu yarıştıramazlar.
Kulüpler, Gençler kategorisinde yapılan kros liginde yabancı sporcu yarıştıramazlar.
b) Yabancı uyruklu sporcuların oturma izinleri, sporcu ile kulübü arasında sözleşme ve diğer işlemleri tamamlandıktan sonra Federasyonun uygun görüşünün bağlı bulunduğu valilik ve Gençlik ve Spor İl müdürlüğüne bildirmesi üzerine düzenlenecek ikamet izni alındıktan sonra lisans işlemleri il müdürlükleri tarafından yapılır.
c) Türkiye’de bir spor kulübüne gelen yabancı uyruklu sporcunun yine Türkiye’de yapacağı tescil, vize ve transfer işlemleri sporcu lisans, tescil vize ve transfer yönetmeliği ve talimat çerçevesinde yapılır.
2. Lisans almak için müracaat eden sporcular yönetmelikte istenen belgeler dışında;
a) Sporcunun kulüp ile yapacağı sözleşmenin Federasyon tarafından tasdikli sureti,
b) Kulübün idareci veya idarecilerinin, sporcu tescil ve lisans işlemlerinde ve sözleşme imzalamaya yetkilendirdiğini gösteren Kulüp Yönetim Kurulu kararının noter tasdikli sureti,
c) Kulübün sporcu tescil ve lisans işlemlerinde ve sözleşme imzalamaya yetkili kıldığı idareci veya idarecilerin noter tasdikli imza sirküleri,
d) Federasyona tasdik edilmek üzere ibraz edilen sözleşmeyi imzalamış bulunan sporcunun, sözleşme dönemi tarihleri içerisinde hazırlanmış noterden tasdikli imza sirküleri,
e) Pasaport aslı veya noterden tasdikli sureti,
f) Sporcunun geldiği ülke Atletizm Federasyonundan aldığı izin belgesi ve Noter onaylı Türkçe çevirisi, ( IAAF kuralları gereği Türkiye Atletizm Federasyonuna iletilmesi gerekmektedir)
g) Atletizm Federasyonunca transfer sezonu başlangıcından en az 30 gün önce tespit edilen Yabancı sporcu transfer bedelini ödediğine dair belge.
3. Birden fazla vatandaşlık hakkına sahip sporcular, ilk sözleşme veya lisans işlemi yaptığı dönemde hangi vatandaşlığını kullanmak istediğini noter kanalıyla beyan ederler. (K.K.T.C vatandaşı olan çift uyruklu sporcular dahil) tarihten itibaren federasyon nezdinde ki tüm işlemleri bu beyanları doğrultusunda yapılır. Hiçbir şekilde değişiklik yapılmaz. Ancak, ilk lisans işlemi yaptırdığı tarihten sonra birden fazla vatandaşlık hakkı kazanan sporcular, ilgili ülkenin vatandaşlık hakkını gösteren belgelerle birlikte federasyon nezdinde ki, işlemlerini hangi vatandaşlığa bağlı olarak yapacaklarını takip eden ilk sezon döneminden önce noter kanalıyla yazılı olarak bildirirler.
4. T.C vatandaşlığına haiz çift uyruklu sporcular, Türk sporculara tanınan hakların tümüne sahiptirler. T.C vatandaşı statüsünde yarıştırılırlar.
5. Başka ülkede lisanslı olup, ülkemizde izinsiz olarak lisans işlemini yaptıran veya ülkemizde lisanslı olup başka bir ülkede lisans çıkaran ve faaliyetlere katılan sporcuların tescilleri iptal edilir. Bu sporculara ülkemizde bir yıla kadar lisans verilmez. Ayrıca sporcuların durumları uluslar arası federasyona bildirilir.
6. Yabancı uyruklu sporcuların transfer işlemleri 01 Kasım tarihinde başlar, 30 Nisan tarihinde mesai bitiminde sona erer.
Yabancı uyruklu sporcuların pasaport numaraları, lisans numarası olarak kullanılır. Ülkesinin uluslararası iki harfli trafik kodu bu numaranın önünde yer alır.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width="1/3"][vc_widget_sidebar sidebar_id="td-default"][/vc_column][/vc_row]